Mob/WhatsApp: 0086 18761513565 Betty Lv

E-mail: [email mbrojtur]

Të gjitha kategoritë

Pse skadon armatura e trupit?

Koha: 2022-11-14 Goditjet: 49

Ndërsa incidentet politike terroriste përkeqësohen dhe përshkallëzohen vazhdimisht, pajisjet mbrojtëse gradualisht kanë hyrë në opinionin publik. Të përballur me kaq shumë zgjedhje, njerëzit gjithmonë marrin parasysh shumë faktorë, një prej të cilëve është skadimi i produktit mbrojtës.

Atëherë pse skadon armatura e trupit? Sa zgjat trupi i blinduar? Këtu janë interpretimet për këto pyetje.

Të gjitha produktet mbrojtëse janë bërë nga një ose disa materiale, dhe me kalimin e kohës, të gjitha materialet do të plaken gradualisht dhe performanca strukturore do të përkeqësohet ngadalë atje. Në të njëjtën kohë, të gjitha materialet kanë karakteristikat e tyre specifike në strukturë dhe qëndrueshmëri. Prandaj, të gjitha produktet mbrojtëse kanë skadencë dhe skadimi ndryshon gjithmonë nga njëri në tjetrin në bazë të materialit. Shumë njerëz mendojnë se armatura e trupit duhet të mbetet e dobishme brenda periudhës së vlefshme, por nuk ishte kështu. Efekti mbrojtës i produkteve antiplumb gjatë periudhës së garancisë ndikohet nga shumë faktorë, si materiali, shpeshtësia e përdorimit, mirëmbajtja dhe madhësia e produktit.

1.Material

Materiali i armaturës është një nga faktorët e rëndësishëm që ndikon në jetën e tij të shërbimit. Ashtu si të gjitha materialet organike, materialet e përdorura për prodhimin e produkteve antiplumb do të degradohen gradualisht me kalimin e kohës, duke rezultuar në një rënie në performancën e tyre. Materialet e ndryshme kanë struktura dhe qëndrueshmëri të ndryshme, kështu që forca të blinduara të trupit të bëra nga materiale të ndryshme kanë skadime të ndryshme. Tani, forca të blinduara të trupit mund të bëhen nga shumë materiale, si kevlar, PE, çeliku dhe qeramika, etj., dhe gjithashtu ka disa ndryshime në jetën e tyre të shërbimit.

Për shembull, armatura e butë përkeqësohet shumë më shpejt se armatura e fortë dhe është veçanërisht e ndjeshme ndaj nxehtësisë dhe lagështirës (Pasi një armaturë e butë të jetë ngopur plotësisht me ujë, duhet të zëvendësohet menjëherë). Armatura PE tregon gjithmonë një rezistencë më të fortë ndaj temperaturës së lartë sesa armatura e kevlarit.

Pllakë forca të blinduara të forta

2.Përdor Frekuenca

Frekuenca e përdorimit është gjithashtu një faktor i rëndësishëm që ndikon në jetën e shërbimit të pajisjeve mbrojtëse. Për shembull, duke marrë jelekët antiplumb, krahasuar me një jelek antiplumb të përdorur herë pas here, një jelek i përdorur shpesh ka gjithmonë një rënie të performancës, sepse përdorimi i pajisjeve mbrojtëse zakonisht sjell pak konsumim, duke rezultuar në uljen e jetëgjatësisë së tyre.

3. Mirëmbajtja

Mënyra se si e ruani armaturën e trupit tuaj do të ndikojë gjithashtu në kohëzgjatjen e përdorimit të armaturës. Disa forca të blinduara duhet të mbahen në një mjedis specifik për shkak të materialeve të tyre.

Për shembull, jeleku antiplumb Kevlar dhe pllakat e përdorura gjerësisht duhet të mbahen për të shmangur kontaktin e drejtpërdrejtë me rrezet e diellit dhe ujin. Kontakti i zgjatur me ujin do të zvogëlojë shumë efektin e tyre mbrojtës dhe më pas jetën e tyre të shërbimit. Përveç kësaj, ju duhet të ruani jelekun tuaj në një vend që do ta lejojë atë të pushojë në një pozicion të sheshtë.

4.Size

Gjëja e fundit që ndikon shumë në jetën e shërbimit të armaturës është se sa i përshtatshëm është. Kur veshin një jelek antiplumb të lirë, njerëzit do të vënë stres të tepërt në panelet balistike, sepse ata do të jenë në gjendje të lëvizin brenda në transportues në vend që të shtypin fort kundër trupit. Nëse një jelek antiplumb është shumë i ngushtë për dikë, mund të shkaktojë që jeleku i tij të rrudhë dhe të dëmtojë panelet balistike. Pra, është e rëndësishme që ju të vishni një jelek që ju përshtatet mirë dhe të bëni disa rregullime kur është e nevojshme për të zvogëluar dëmtimin e tyre dhe për të maksimizuar efektin e tij mbrojtës.

Pa ditur se si blerësit përdorin dhe mirëmbajnë produktet e tyre, prodhuesit nuk kanë asnjë mënyrë për të premtuar një skadencë të saktë. Shumë prej tyre do të kryejnë një testim të performancës së produkteve dhe do të japin një interval kohor të përgjithshëm. Pra, ka gjithmonë një etiketë në produktet: "efektive brenda periudhës së vlefshmërisë pa dëmtim të qëllimshëm". Në përgjithësi, periudha e garancisë e premtuar nga prodhuesit nuk është shumë e gjatë, e cila zakonisht është 3 ~ 5 vjet, sepse dhënia e përdoruesit një periudhe të gjatë garancie shpesh e hap prodhuesin ndaj padive të mundshme ligjore, pastaj rrit koston e sigurimit, duke rezultuar në rritjen e çmimi përfundimtar i produktit. Prandaj, është e mundur që pajisjet mbrojtëse të skaduara të kenë ende aftësi të mira mbrojtëse. Megjithatë, ne ende ju sugjerojmë që të ndiqni udhëzimet e skadencës të dhëna nga prodhuesi, pavarësisht nëse mendoni nëse jeleku juaj duhet të zgjasë më gjatë. Mund të jetë çështje jete a vdekjeje.

Pse skadon armatura e trupit-正文