Mob/WhatsApp: 0086 18761513565 Betty Lv

E-mail: [email mbrojtur]

Të gjitha kategoritë

Cili është ndryshimi midis një pllake çeliku të lakuar dhe një pllake çeliku të sheshtë?

Koha: 2022-11-14 Goditjet: 36

Me përparimin e shpejtë të industrisë antiplumb, janë zhvilluar pajisje të ndryshme antiplumb. Pra, kur vjen puna për të zgjedhur se cila pjatë është më e mira për veten tuaj, gjithmonë ka shumë opsione. Për shumicën e njerëzve, niveli i mbrojtjes, materiali dhe çmimi janë gjithmonë konsiderata e parë kur bëjnë zgjedhje. Sipas materialit, pllakat e forta të blinduara mund të ndahen kryesisht në tre kategori, pllaka qeramike, pllaka PE dhe pllaka çeliku; sa i përket nivelit të mbrojtjes, standardet e NIJ të SHBA-së, standardet gjermane, standardet ruse dhe standarde të tjera janë të gjitha standarde të përdorura zakonisht. Përveç kësaj, pllakat më së shpeshti vijnë në dy stile, lloji i lakuar dhe lloji i sheshtë. Kur njerëzit janë duke blerë pjata, ata shpesh nuk i kushtojnë vëmendje këtij lloj detaji. Në fakt, zgjedhja e lakimit të duhur të pllakës është shumë e rëndësishme. Kjo ndikon në shkallën tuaj të rehatisë dhe fleksibilitetit gjatë aktivitetit taktik. Këtu janë detajet e dy stileve.

Cili është ndryshimi midis një pllake çeliku të lakuar dhe një pllake të sheshtë çeliku-正文1

1 Pllaka të lakuara

Pllakat e lakuara nuk shtrihen në gjoks, por përshtaten me formën e gjoksit të njeriut. Pra, krahasuar me pllakën e sheshtë, është shumë më e rehatshme për t'u veshur. Me zhvillimin e teknologjisë, pllakat e lakuara janë zhvilluar në dy lloje: pllaka me një lakuar dhe pllaka me shumë lakim.

1) Pllaka me një lakuar

Pllaka e lakuar e vetme është një pllakë me vetëm një kthesë që i përshtatet kurbës së gjoksit të njeriut, e cila mund të imagjinohet si një pllakë drejtkëndore e prerë nga një tub. Krahasuar me pllakën shumë-lakore, ajo e vetme është shumë më e thjeshtë dhe më e lirë.

2) Pllaka shumë të lakuar

Ka edhe kthesa shtesë në pllakën shumë-lakore. Dhe zakonisht ka prerje qoshe në skajin e sipërm të pllakës.

Disa do të argumentonin se duke qenë se mbështillet rreth trupit do të mbronte pak më shumë. Pllakat e lakuara thuhet gjithashtu se zbusin depërtimin duke mos lejuar që raundet të godasin në një kënd 90 gradë. Përveç kësaj, prerjet e qosheve në skajin e sipërm të pllakës me shumë lakim nuk pengojnë lëvizjen e krahëve në aktivitetet taktike, duke lejuar përdorimin fleksibël të armëve dhe armëve të tjera. Një dobësi e përdorimit të një pllake të lakuar në jelek antiplumb është se është shumë e ndërlikuar të bësh një për çdo trup dhe ato zakonisht vijnë në një madhësi standarde. Meqenëse sipërfaqja e lakuar devijon plumbat, një problem është se ne nuk e dimë se ku do të shkojë plumbi, gjë që ndoshta shkakton dëme dytësore te përdoruesit dhe shoqëruesit e tyre.

2. Pllaka të sheshta

Pllakat e sheshta janë më pak të shtrenjta se pllakat e lakuara. Ata që nuk dinë shumë për produktin do të thoshin se pllakat e lakuara janë më të mira se pllakat e sheshta. Por nuk është e vërtetë -- ndërsa pllakat e lakuara do ta bëjnë plumbin të devijohet, pllakat e sheshta do ta ndalojnë automatikisht plumbin, pa dëmtime dytësore. Përveç kësaj, struktura e thjeshtë, çmimi popullor dhe procesi i drejtpërdrejtë i prodhimit e bëjnë pllakën e sheshtë një zgjedhje më të mirë për shumë njerëz. Për shembull, mburojat aktuale të nivelit të lartë, si mburojat NIJ III dhe IV, janë zhvilluar kryesisht me një strukturë të sheshtë, dhe pllakat e blinduara të përdorura në xhip, Hummer dhe automjete të tjera janë gjithashtu me strukturë të sheshtë. Por është fakt që pllakat e sheshta janë shumë më të pakëndshme për t'u veshur në krahasim me pllakat e lakuara.

3. Prerje në kënd

Mund të vërejmë se zakonisht ka prerje qoshe në skajet e sipërme të disa pllakave, të cilat quhen Shooters Cuts (SC). Kjo strukturë është krijuar për të lehtësuar veprimin standard të gjuajtjes së përdoruesit. Një pjatë pa prerje qoshe do të pengojë veprimin e qitjes në një masë të caktuar.

Për më tepër, ka edhe disa pllaka me prerje qoshe asimetrike, të cilat quhen Advanced Shooters Cuts (ASC). Ky dizajn vjen nga ideja që amplituda e lëvizjes së krahëve të majtë dhe të djathtë gjatë gjuajtjes janë të ndryshme nga njëra-tjetra.

Llojet e ndryshme të pllakave kanë të gjitha avantazhet dhe disavantazhet e tyre. Kur zgjidhni pjatat, sugjerohet që gjëja e parë që duhet të bëni është të studioni plotësisht kushtet e fushëbetejës dhe të bëni një zgjedhje racionale sipas situatës tuaj aktuale.

Cili është ndryshimi midis një pllake çeliku të lakuar dhe një pllake të sheshtë çeliku-正文2