Mob/WhatsApp: 0086 18761513565 Betty Lv

E-mail: [email mbrojtur]

Të gjitha kategoritë

Cili është ndryshimi midis armaturës së butë dhe armaturës së fortë?

Koha: 2022-11-14 Goditjet: 30

Siç dihet, jelekët antiplumb mund të ndahen në nivele të ndryshme në bazë të aftësisë mbrojtëse, ndërsa mund të ndahen edhe në tip të butë dhe të fortë, në bazë të materialeve. Siç kemi prezantuar tashmë nivelet e mbrojtjes dhe standardet e armaturës së trupit, sot do të flasim për ndryshimet midis armaturës së butë dhe armaturës së fortë.

Cili është ndryshimi midis armaturës së butë dhe armaturës së fortë -正文1

1.Blindat e buta

Armatura e butë është bërë kryesisht nga najloni, fibra sintetike aromatike poliamide dhe polietileni me peshë molekulare ultra të lartë, të cilat janë të gjitha fibra me performancë të lartë me densitet të ulët, forcë të lartë, rezistencë të madhe dhe veti të shkëlqyera formimi. Me materiale të tilla të përdorura, forca të blinduara të buta janë shumë më të lehta, më të buta dhe më të lehta për t'u veshur. Sidoqoftë, shumë njerëz dyshojnë se forca të blinduara të tilla të lehta dhe të buta antiplumb mund t'i rezistojnë plumbave. Ndikimi i plumbave në shtresën e fibrës do të zhvillohet në forcë tërheqëse dhe forcë prerëse, gjatë së cilës forca e goditjes e prodhuar nga plumbat mund të shpërndahet në periferi të pikës së goditjes, pas konsumimit të pjesës më të madhe të energjisë kinetike. Kështu funksionojnë forca të blinduara të buta në rezistencën ndaj plumbave. Por forca të blinduara të buta të trupit nuk janë aq të forta sa homologu i tij i fortë (vetëm tre nivele, NIJ IIA, II dhe IIIA janë të disponueshme në treg), të cilat mund të ndalojnë vetëm fishekët e pistoletës dhe armëve gjahu me besueshmëri. Por kur bëhet fjalë për një kërcënim më të madh, duhet t'i drejtohemi armaturës së fortë.

2. Armatura e fortë

Armatura e fortë i referohet kombinimit të armaturës së butë dhe pllakave të forta. Këto pllaka janë bërë kryesisht nga metale, qeramikë, pllaka kompozite me performancë të lartë dhe materiale të tjera të forta. I pajisur me pllaka të rënda dhe të forta, forca të blinduara të forta janë më të rënda dhe jo fleksibël se armatura e butë, ndërsa aftësia e saj mbrojtëse është përmirësuar dukshëm. Në një incident të shtënat, plumbi fillimisht godet dhe plas pllakën e fortë, gjatë së cilës shpërndahet pjesa më e madhe e energjisë së saj, dhe më pas fijet me performancë të lartë konsumojnë pjesën tjetër të energjisë kinetike. Armatura e fortë e trupit është shumë më e fortë se armatura e butë e trupit falë padepërtueshmërisë së pllakave të saj të brendshme. Ata mund të ndalojnë plumbat më të fuqishëm të pushkëve, të tilla si AP (armor-piercing) dhe API (armor-piercing ndezës).

Cili është ndryshimi midis armaturës së butë dhe armaturës së fortë -正文2

Siç mund ta shohim, ka dallime thelbësore midis armaturës së butë dhe armaturës së fortë në strukturë dhe aftësi mbrojtëse. Pra, kur zgjedhim armaturën e trupit, duhet të bëjmë të qartë se me cilin lloj kërcënimi mund të hasim dhe të bëjmë një zgjedhje të arsyeshme.

Më sipër janë të gjitha sqarimet për armaturën e butë dhe armaturën e fortë. Nëse ka ende disa pyetje, mirëpresim të na kontaktoni.

Newtech ka qenë prej kohësh i përkushtuar për zhvillimin dhe kërkimin e pajisjeve antiplumb, ne ofrojmë pllaka dhe jelekë forca të blinduara cilësore NIJ III PE, si dhe shumë produkte të tjera. Kur mendoni për blerjen e pllakave të forta të blinduara, mund të vizitoni faqen e internetit të Newtech për të gjetur më të mirën për veten tuaj.